Kapitel 5

 

Og jeg fik et nyt arbejde på en fabrik i Herlev som lavede ventilation, og der skulle jeg lave riste til kanaler og jeg lavede hjul til ventilatorerne, de store hjul skulle svejses og det var jo smede arbejde, så efter et par år blev jeg tillært klejnsmed og fik den sorte fagforenings bog og blev medlem af smedeforbundet, så nu var jeg jo kommet i en anden lønramme, og mulighederne var blevet større.

 

Det var også da jeg var der vi var på biltur til Spanien, Costa Brava kysten, og Fiaten var skiftet ud til en Ford 17 M p3, også den gang i 1967 kunne det betale sig at køre om natten så vi startede sidst på dagen og var i Hamburg ved 23 tiden og der skulle tankes, men så vilde den ikke starte men der var heldigvis en nat mekaniker som fandt problemet det var tandhjulet på strømfordeleren som var gået løs så i med en ny, rør skiftet og vi var på farten igen, men næste formiddag gik den død igen så vi måtte trækkes til et Ford værksted, der fandt jeg ud af at det var takthjulet det er et fiberhjul som manglede nogle tænder, men det var så heldigt at der var åbent for reservedele men der var ingen mekanikere før mandag og det var jo lørdag formiddag så der var jo ikke anden udvej en at jeg selv skiftede det, og vi var klar til at køre igen efter 3 timer. Ham på reservedels lageret kom flere gange og rystede på hovedet og tænkte den tossede dansker.

 

Men vi kom til Spanien og det var en oplevelse for de var jo ikke frie det var under Franko, så vi oplevede et par gange der pludselig var vejspærring. Men Spanierne var vilde med den lille lyshårede pige de var næsten ved at ae håret af hinde.

 

Nå men hjem til dagligdagen jeg fik nyt arbejde hos Semco  i Glostrup i smedeafdelingen jeg skulle køre på udearbejde vi lavede flere ting på Herlev hospital, og jeg stod for at der kom 3 rør i skorstenen på Næstved sygehus, og mange andre opgaver.

Efter Semco kom jeg til et smede firma i Ølstykke som lavede taget på city 2 i Tåstrup, da det var færdig var der ikke mere arbejde i det firma og så vidt jeg husker så lukkede de.

Vi flyttede fra Skovlunde til Tåstrup, en ejerlejlighed i Gadevang som blev bygget af Bøje Nielsen men vi boede der ikke ret lang tid, for vi købte et hus i Haslev som et halv-fabrikat, vægge, tag og vinduer var lavet, men al det indvendige skulle laves ,

Flere Foto fra Spanien

 

 

Kapitel 6